HTML

válságmanager blogja

Álmomban kormánypolitikus voltam és elmesélem egy napomat, hogy alkottam nemzetmentő törvényeket

Friss topikok

Címkék

Archívum

Matolcsynak még üzleti érzéke sincs

2011.11.28. 21:32 Változásmenedzser

Kiszámolta már valaki, mekkora üzleti lehetőség Matolcsy a deviza spekulánsoknak? Visszanéztem csak az elmúlt két hét árfolyamait és ebben a ciklusban négyszer volt olyan egy-két nap, amikor a forint az euróhoz képest legalább 2%-ot mozdult el. Általában mindegyik előtt volt valamilyen kormányzati megnyilvánulás, jellemzően Matolcsy szólalt meg, na erre általában zuhant a forint, de pl. az IMF tárgyalások bejelentésekor 316-ról erősödött 306-ig a forint, röpke fél óra alatt. Ez 3,1%-ot jelentett.

Ha valamelyik strómanja mondjuk szerez 1 milliárd forint átmeneti pénzt, ami ekkora büdzséből nem nagy kunszt, loptak már el ennél többet is a költségvetésből észrevétlenül. Szóval mondjuk egy milliárdot benyomnak a devizapiacra. 40 szeres tőkeáttétel és 3% árfolyam elmozdulás esetén ez azt jelenti, hogy aznap kerestek tisztán 1,2 Mrd forintot, és még az egymilliárd tőkét is visszarakták az eredeti helyére.

Egyszóval, ha Matolcsy a spekulánsok szidalmazása helyett inkább csinálná a bizniszt, akkor pár hónap alatt simán kitermelné a magyar államadósságot, még akkor is, ha csak hetente kétszer szólal meg, és mond valami oltári marhaságot.

 

Vagy talán azért üldözik titkosszolgálati úton a spekulánsokat, mert nem akarnak osztozni? esetleg így tüntetik el a nyomokat? Pedig tanulhatnának a történelemből: a nép a hülye uralkodók ellen sosem lázadt fel, de a kapzsi hatalmat sosem tűrte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valsagmanager.blog.hu/api/trackback/id/tr233419913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása